JATEPress - redesign

2012.09.17. 12:36

A nyár folyamán frissítettük a Szegedi Tudományegyetem egyik kiadója, a JATEPress weboldalát. Izgalmas feladat volt, hiszen az alaprendszer egy Joomla! 1.5 örökölt rendszer volt, ami, nos, tartalmazott hibákat. A webshop motorja természetsen VirtueMart, az alaprendszerhez hasonlóan hibákkal. A javítások mellett racionalizáltuk a navigációt és telepítettünk egy - a megrendelő által választott - sablont is.

A rendszerrel még tavaly kezdett el foglalkozni egy php programozó, azonban utólag úgy tűnik nem minden esetben állt a helyzet magaslatán. A klasszikus hiba, amit kezdőként (és később is) sokan elkövetnek, a karakterkódolások mixelése. A mentett adatbázist ugyanis a jól bevált uft-8 helyett valamilyen más (valószínűleg az alapértelmezett Latin-2) kódolásba sikerült visszatölteni, ami az árvíztűrő tükörfúrógép (legjobb magyar szavak az ékezetes karakterek teszteléséhez) teljes működésképtelenségét okozta. Szóval uft-8-ra fel!

A navigációs probléma az volt, hogy a kezdeti időkben valamiért minden egyes kategória főkategóriaként definiálódott, azaz nem voltak olyan ernyőkategóriák, amik alá azt a kb 40. kategóriát be lehetett volna sorolni. Ez azt jelentette, hogy például a választott sablont nem lehetett megvalósítani... Tehát létrehoztunk ernyőkategóriákat (Bölcsészet, Közgazdaságtan stb), amik alá soroltuk a többi kategóriát. Így kisebb stílusmódosításokkal ugyan, de megvalósítható volt a sablon navigációs terve.

Jó kis oldal lett, szeretik (a megrendelő is és a látogatók is): http://www.press.u-szeged.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://infoepiteszet.blog.hu/api/trackback/id/tr204782768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása